Geschiedenis

Stichting Kantara-Brug is op 13 maart 2009 opgericht als voortzetting van “Vereniging Kantara”, die haar oorsprong vind in de in december 2003 opgerichte werkgroep  “Marokkanen in DeBaarsjes.” Deze werkgroep opereerde in eerste instantie onder de vlag van “de Marokkaanse Raad De Baarsjes” en organiseerde thema-avonden die veel belangstelling genoten. Vervolgens heeft de werkgroep zich in juni 2004 verzelfstandigd als “Vereniging Kantara.”

“Kantara” is het Arabische woord voor “ brug”,  en sluit goed aan bij de werkwijze die wordt nagestreefd, namelijk bruggen bouwen tussen verschillende bevolkingsgroepen. Het ontstaan van Stichting Kantara-Brug was een gevolg van het verlangen om de “Vereniging Kantara” te professionaliseren zonder de doelstelling uit het oog te verliezen. De  “Vereniging Kantara” is in 2009 opgeheven. Kantara-Brug en haar voorlopers heeft tot inmiddels ruim 50 projecten uitgevoerd, variërend van een dagtocht naar Texel tot een langdurige programma's, waaronder Vrijuit, Zien+ en Gouden Mannen.

In 2004 hebben wij de vrijwilligersprijs van stadsdeel De Baarsjes gewonnen en in 2009 hebben we van Forum Democratische Ontwikkeling het zogenaamde 'democratielintje' ontvangen voor het project ‘Vrijuit’. 

Elders op deze site vindt u meer informatie over de projecten die we gehouden hebben.

 

 

 

Design & CMS by OS Websolutions